Huzur'um...

7 Mart 2012 Çarşamba

‎8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ...


Bize daha fazla haklar verilecekmiş. Ben hak falan istemiyorum, onların olsun. Bana gerekli hakları Rabbim vermiş, daha fazlasında gözüm yok. Yıllardır kadınlara, kadın hakları verip, kadın olmayı unutturdular. Kadınlığın bütün edasını, sedasını, nezaketini kaybettirdiler. "Eşit olacaksınız, güçlü olacaksınız" diye kadınları erkeklerle acımasız bir yarışa sürüklediler. Biz zaten güçlüyüz. Bize gerekli gücü Rabbim vermiş.

Kadının gücü; insanlığı doğurup yetiştirmesindedir. Ve bu yüce görev için bütün meziyetlere sahip olarak yaratılmıştır. İnsanları yetiştirmekten daha büyük bir güç olabilir mi? Fakat annelik ve ev hanımlığı aşağılanarak, kadınların bu kutsî vazifesine burun bükülüyor ve kadına zoraki güçler atfedilerek, kadın erkekleştirilmeye çalışılıyor.

Kadının gücü; iletişim yeteneğindedir.Kadınlar doğuştan halkla ilişkiler uzmanı olarak yaratılmışlardır.


Kadın iletişim yeteneği sayesinde hem aileyi hem toplumu çok güzel yönlendirebilir. Kadının gücü; şefkat ve teslimiyetindedir. “Kadın güçlenmeli...” sözlerinin altında bir kışkırtıcılık var: "Siz kadınlar aciz, zavallı varlıklarsınız,güçlenmelisiniz." mesajı da gayet net okunuyor. Sizi güçsüz bırakan kim? Tabii ki erkekler...


Şişirilmiş güçler elde etmek için erkeklerle yarışa girmek istemiyorum, ben. Onlar benim rakibim değil ki dostum. Rabbim: "Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin velîleri (dostları ve yardımcıları) dır." buyuruyor. (Tevbe sûresi 71.âyet-i kerîme)
Alıntı

4 yorum:

Adsız dedi ki...

yaziyi cok begendim, tamamiyle katiliyorum :)

Adsız dedi ki...

maşaallah sana kız.pırlanta gibisin.Rabbim güzelligini sevgini imanını arttırsın.

M.Yasir'in Annesi dedi ki...

amiin çok saolun :)

mümine dedi ki...

süpersinnn....çok doğru,içten yazın için kutlarım...islam hakkında çok bilgili olduğunu anlıyabılıyorum rabbım herkese nasip etsin...

Related Posts with Thumbnails